collision lag aftre exporting from 3d max

Ask questions, discuss ideas, get answers

collision lag aftre exporting from 3d max

Postby max2013 » Tue Jun 06, 2017 9:05 pm

Hello. Battlefield game has big lag after adding this model to level. I think its because of collision.
colision 1, 2 made more simple then main model, many faces, poligons deleted.

Can anyone help?

screenshots.

Image

Image

Image

Image

Image
max2013
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 22, 2014 8:14 pm

Re: collision lag aftre exporting from 3d max

Postby takiwa » Fri Dec 22, 2017 9:16 pm

your COL01 is spot on, but your COL02 could be MUCH simpler. A rule I live by, no matter how many polys my LOD01 is...100 or less polys for COL01, 500 or less for COL02. Sometimes I go over this, but i's a rare thing. You are only trying to define a part of the mesh that will come into contact with other physical objects in the game (players, projectiles, etc). It does NOT have to be super defined.

Also, make sure to unhide any hidden geoms and delete them, you may have some geoms that are being exported that don't belong in the scene?
Image
takiwa
 
Posts: 125
Joined: Mon Dec 30, 2013 4:29 pm
Location: The Great State of Georgia

Re: collision lag aftre exporting from 3d max

Postby reegad » Fri Dec 29, 2017 6:55 am

To figure out if it is the colmesh, do a backup and create a new one that has just a simple box as both col1, col2 and shadow.

Material ID could also be a cause (I don't know matid 52 by hand, so that could be OK)

Whats the polycount for the LOD?
Whats the polycount for the wheels LOD and col?

just my suggestions to check out.
Image
reegad
 
Posts: 71
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:43 pm


Return to 1942 Modding Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests